Túráink nehézsége

6-7 km-es, 2-3 óra alatt teljesíthető túrák, ahol több idő jut a nézelődésre és a pihenésre. 

A szintemelkedés nem több mint 300 méter, az útvonal végig könnyen járható, kiépített turistaútvonalakon halad. A túra kisebb gyerekekkel is könnyedén teljesíthető. Az átlagos sebességünk nem több mint 2 km/óra.

 

12-14 km-es 4-5 óra alatt teljesíthető túrák, maximum 600 méter szintemelkedéssel.

Az útvonal szintén végig turistaútvonalon halad, néhol technikásabb szakaszokkal. A túra mindenki számára ajánlott, akár általános iskolás gyerekek által is könnyen teljesíthető. Az átlagos sebességünk nem több mint 3 km/óra.

 

20-25 km-es, 6-9 óra alatt teljesíthető túrák, maximum 1000 méter szintemelkedéssel.

Az útvonal helyenként technikás, meredek szakaszokon vezethet keresztül. Korábbi túrákon való részvétel mindeképpen előnyt jelent, de nem feltétele a túrán való részvételnek. Ha 4 km-t le tudsz futni közepes tempóban, akkor biztosan nem állítanak nagy kihívás elé ezek a túrák sem. Az ilyen túrákra mindenképpen jól bejáratott, vízálló túrabakancsot javaslunk.

 

20 km-nél hosszabb 10-12 óra alatt teljesíthető túrák, akár 1000 méternél több szintemelkedéssel.

Az útvonal helyenként kifejezetten technikás, akár láncos biztosítással tagolt. A túra teljesítéséhez mindenképpen jó állóképesség, illetve korábbi túrákon szerzett tapasztalat szükséges. A túrán előfordulhatnak kifejezetten meredek szakaszok is. Ezen túrák teljesítéséhez elengedhetetlen a megfelelő felszerelés, melynek összeállításában mindenképpen segítünk. Ezek a túrák általában már magashegyi, de 3000 m alatt haladnak.

 

Nehéz túra, ahol a túra nehézségét nem feltétlenül a túra hossza, sokkal inkább a túra technikai elemei határozzák meg. A túra zord időjárási körülmények között, néhol biztosítást igénylő szakaszokon halad. Ezeket a túrákat csak teljesen egészséges, rendszeresen sportoló turistáknak ajánljuk.