Rysy (2499 m) csúcstámadás – 2018.09.08.

— For English informations please send an email to info@triptofun.hu! —

Első őszi túránkon ígéretünkhöz híven visszatérünk a Magas-Tátrába, ahol Lengyelország legmagasabb csúcsát a Tengerszem-csúcsot hódítjuk meg. Túránkat a Csorba-tó melletti parkolóból indítjuk és egy gyöngyörű hegygerincen át a Poprádi-tó felé vesszük az irányt. Aki nagyon megfáradna, egy jó hideg Kofolával olthatja szomját a helyi menedékházban. A tavat elhagyva a Menguszfalvi-völgyben indulunk meg a Hincó-tavak felé, miközben lélegzetelállítóan magas hegycsúcsok vesznek körül minket. Itt az útvonal már emelkedni kezd, a Békás-tavakat (Kotlina Žabích plies) már sziklás terepen érjük el 1919 méteres magasságban.
A tavakat elhagyva meredekebb, láncokkal biztosított rész következik a Hunfalvy-völgyi menedékház felé (Chata pod Rysmi). A láncos rész ugyan nagyon meredek, de nem veszélyes, nem kell feltétlenül ragaszkodnunk a láncokhoz. A meredek kaptató végén található a Magas-Tátra legmagasabban fekvő menedékháza. Rövid pihenő után megtámadjuk a Rysy csúcsát, majd az ereszkedést a már megszokott útvonalon ejtjük meg.

Indulás: 2018.09.08. 4:00 Kishegyesi úti TESCO (SportsDirect felőli oldal)
Érkezés: valamikor a késő esti órákban (22:00 után)

Részvételi díj:
Egyesületi tagoknak: 5 500 Ft (részletek lentebb)
Külsősöknek: 7 000 Ft

Előleg: 2 000 Ft

Először töltsétek ki az itt található jelentkezési lapot, majd fizessétek be az előleget. Lehetőségetek van személyesen, vagy utalással is fizetni, a befizetés módjáról e-mailben kaptok információkat. A helyek feltöltése a befizetések sorrendjében történik.

Befizetési és jelentkezési határidő: szeptember 01. 18:00
A helyek száma korlátozott (45 fő), a helyfoglalás csak az előleg befizetésével válik teljessé.
A FACEBOOKON TÖRTÉNŐ VISSZAJELZÉST NEM FOGADJUK EL JELENTKEZÉSKÉNT!

Táv: 20 km
Szintemelkedés: 1150 m
Menetidő: kb. 8 óra pihenőkkel

Nehézség:

Bővebben a bakancsokról…

Mivel külföldi túráról van szó, érvényes EU személyi igazolvány, EU TAJ kártya és biztosítás mindenki számára kötelező!

Közepesen nehéz túra, a sziklás talaj és a viszonylag nagy szintemelkedés mindenki számára okozhat meglepetést. A túra feltétele a jó állóképesség és a szédülésmentesség. Amennyiben valaki megfárad a túrán, van lehetőség több ponton is kiszállni.

A tátrai időjárás sok esetben igen szeszélyes lehet, 15-20°C körüli hőmérsékletre és magas páratartalomra számíthattok. A fentiek miatt ezért mindenkinek jól bejáratott, magas szárú túracipőt, vagy bakancsot, hosszú szárú, könnyen száradó nadrágot, valamint réteges felsőruházatot ajánlunk. Esőkabát, váltózokni mindenképpen legyen nálatok!

Amennyiben nincs ötleted, hogy mit vegyél fel, szívesen segítünk a felszerelés összeállításában. Jelen túrán a túrabakancsot mindenkitől elvárjuk, ennek hiányában NEM engedjük részt venni a túrán!

A túrát vezetik: a Trip To Fun Természetjáró Egyesület túravezetői.

Jelentkezni a következő oldalon tudtok:
https://goo.gl/WXj8zM

Az Magas-Tátra híres szeszélyes időjárásáról, emiatt a túravezetők rossz időjárási viszonyok esetén fenntartják a jogot az útvonal megváltoztatására, esetlegesen a csúcstámadás elhalasztására!

A túrát minimum 30 fő jelentkezése esetén indítjuk el.

Amennyiben szeretnél egy fiatalos, dinamikus csapat része lenni jelentkezz tagnak a Trip To Fun Természetjáró Egyesületbe!
Előnyök:
-MTSZ kedvezmények (http://mtsz.org/tagsagi_kartya_kedvezmenyek)
-Kedvezményes TEKA kártya igénylés (http://www.termeszetjarokartya.hu/)
-Természetjáró minősítés megszerzésének lehetősége
-Túravezetői tanfolyamokon történő részvétel

Ezen felül a részünkről továbbá biztosítjuk:
-Legalább 15% kedvezmény a túrák árából
-Plasztik tagkártya
-Szavazati jog közgyűléseinken
-Havonta tagsági hírlevél

Éves egyesületi tagdíjunk 3000 Ft.

Várunk mindenkit szeretettel!

További információkért és kérdés esetén keressetek minket bizalommal!