Nagy-Bihar csúcstámadás – 2018.03.15.

Idei nyitó túránkon az Erdélyi Szigethegység legmagasabb pontját, a Nagy-Bihart hódítjuk meg. Az 1849 méteres csúcs lehetőséget ad, hogy turistához méltó emléket állítsunk az 1848/49-es Szabadságharcban elhunyt hősök emlékére. Túránk igazi erőpróba lesz, hiszen 20 km-t és 940 méter szintemelkedést kell majd legyűrnünk! Aki volt velünk a Kapor-csúcshódításon, hasonló távra/emelkedésre és csodálatos kilátásra számíthat.

Gyülekező: 2018.03.15. 4:45 Dóczy COOP (Debrecen, Dóczy József utca)
Érkezés: valamikor a késő esti órákban (22:00 után)

Részvételi díj:
Egyesületi tagoknak: 5 000 Ft
Külsősöknek: 6 000 Ft

Először töltsétek ki az itt található jelentkezési lapot, majd fizessétek be az előleget. Lehetőségetek van személyesen, vagy utalással is fizetni, a befizetés módjáról e-mailben kaptok információkat. A helyek feltöltése a befizetések sorrendjében történik.

Befizetési és jelentkezési határidő: március 12.. 18:00

Táv: 20 km
Szintemelkedés:  940 m

Nehézség:


Bővebben a bakancsokról 🙂

Mivel külföldi túráról van szó, érvényes EU személyi igazolvány és EU TAJ kártya/biztosítás mindenki számára kötelező!

Közepesen nehéz/nehéz tavaszi túra, a Nagy-Bihar (1849 méter) csúcsig folyamatos emelkedővel, ahol a haladást a helyenként előforduló hótakaró nehezítheti. Többen érdeklődtetek, de NEM érintünk láncos ill. szűk, szakadékos útvonalat. Az időjárás-előrejelzés szerint 3-5°C körüli hőmérsékletre számíthatunk, ezért mindenkinek hosszú szárú, könnyen száradó nadrágot, valamint réteges felsőruházatot és jól bejáratott, magas szárú bakancsot ajánlunk. Esőkabát, váltózokni mindenképpen legyen nálatok! Amennyiben nincs ötleted, hogy mit vegyél fel, szívesen segítünk a felszerelés összeállításában. Jelen túrán a túrabakancsot mindenkitől elvárjuk, ennek hiányában NEM engedjük részt venni a túrán!

A túrát vezetik: a Trip To Fun Természetjáró Egyesület túravezetői.

Jelentkezni a következő oldalon tudtok:
https://goo.gl/forms/omkdWCRgJzXkFuXE3

A helyek száma korlátozott, a helyfoglalás csak az előleg befizetésével válik teljessé.

Az Erdélyi-szigethegység híres szeszélyes időjárásáról, emiatt a túravezetők rossz időjárási viszonyok esetén fenntartják a jogot az útvonal megváltoztatására, esetlegesen a csúcstámadás elhalasztására!

A FACEBOOKON TÖRTÉNŐ VISSZAJELZÉST NEM FOGADJUK EL JELENTKEZÉSKÉNT!

Várunk mindenkit szeretettel!

További információkért és kérdés esetén keressetek minket bizalommal!