Bor, Bringa, Tokaj – 2018.05.19-21.

Első több napos túránkon igazi különlegességgel szolgálunk nektek, hiszen tekerés közben nem csak a tájat, hanem a táj mögött megbújó értékeket is felfedezzük. Utunk igazi gasztronómiai és borkedvelő túra lesz, hiszen látogatást teszünk több híres tokaji borászatnál és a Tarcal Kutatóintézetben is. A részletes programokért görgess lejjebb.

Gyülekező: 2018.05.19. 6:15 Debrecen, vasútállomás
vagy 2018.05.19. 8:00, Tokaj, vasútállomás

Útvonal:
1. nap: Tokaj – Tarcal – Bodrogkeresztúr – Szegi – Olaszliszka – Tolcsva (30 km, 80 m szintemelkedés)
2. nap: Tolcsva – Erdőbénye – Sima – Tolcsva (27 km, 240 m szintemelkedés)
3. nap: Tolcsva – Tokaj (28 km, 90 m szintemelkedés)

Programok:
1. nap: Látogatás a Tarcal Kutatóintézetben, ahol borászati technológiáról fog nekünk Kállai Zoltán előadást tartani. Tekerés közben többször megállunk ahol lehetőségetek lesz bort kóstolni, ebédelni és evezni is. Szállásunk Tolcsván, az Ádám Vendégházban lesz, este buli egy meglepetés borászatnál.
2. nap: Kirándulás Erdőbényére, utunk során több borászat érintése. Felkeressük az Erdőbényei Fás Legelőt; ha szerencsénk van gőtékkel és gébicsekkel is találkozunk. Este borkóstoló Tolcsván, valamint a Tolcsvai Borok, Királyi Kastélyok rendezvényen való részvétel.
3. nap: Kerékpártúra Tokajba. Útközben megnézzük a Bodrogszegi Várhegy Természetvédelmi Területen nyíló magyar nőszirmokat és meglátogatjuk a bodrogkeresztúri borecet manufaktúrát.

Részvételi díj:
Egyesületi tagoknak:
– sátorban 23 500 Ft
– apartmanokban: 27 500 Ft
Külsősöknek:
– sátorban: 25 500 Ft
– apartmantokban: 29 500 Ft

Előleg: 10 000 Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállást, a borkóstolókat, a háromszori étkezést, a túravezetést.

Először töltsétek ki az itt található jelentkezési lapot, majd fizessétek be az előleget. Lehetőségetek van személyesen, vagy utalással is fizetni, a befizetés módjáról e-mailben kaptok információkat. A helyek feltöltése a befizetések sorrendjében történik.

Befizetési és jelentkezési határidő: május 2. (lehetőségetek van ezután is jelentkezni, de ez esetben nem garantáljuk a szállást és programokon való részvételt)

Össztáv: 85 km
Összes szintemelkedés: 410 m

Könnyű kerékpáros túra, viszonylag lassú tempóban, azonban a táv és a szintemelkedés mindenki számára tartogathat meglepetéseket. Az időjárás-előrejelzés szerint 20-25°C körüli hőmérsékletre számíthatunk, ezért a megfelelő fényvédelmre mindenképpen készüljetek. Néhány sátrat tudunk biztosítani, azonban ha van sajátod, mindenképpen hozd el. Esőkabát, váltózokni mindenképpen legyen nálatok! Amennyiben nincs ötleted, hogy mit vegyél fel, szívesen segítünk a felszerelés összeállításában.

Az útvonal során több települést is érintünk, vásárlási lehetőség viszont a pünkösdi ünnepre való tekintettel nem biztos hogy lesz, ezért reggelivel és nasival mindenképpen készüljetek.

A túrát vezetik: a Trip To Fun Természetjáró Egyesület túravezetői.

Jelentkezni a következő oldalon tudtok:
https://goo.gl/QWPe1Y

A helyek száma korlátozott, a helyfoglalás csak az előleg befizetésével válik teljessé.

A túravezetők fenntartják a jogot az útvonal megváltoztatására!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1919805371601475/

Ha kérdésetek van, írjatok nekünk facebookon, vagy küldjetek emailt az info@triptofun.hu címre.

Várunk mindenkit szeretettel!

További információkért és kérdés esetén keressetek minket bizalommal!