Túravezetőink

dr. Rehó Bálint
ezüstjelvényes túravezető, WAFA

2011 óta folyamatosan túrázok, ezüstjelvényes gyalogos és bronzjelvényes kerékpáros túravezető vagyok.

Mottó: „Aki a szabad természetben bolyong, helyes úton jár”

  dr. Diszházi Gyula
túravezető

“Az egészséges életmód megszállottjai elég hülyén fogják érezni magukat, amikor majd ott fekszenek a kórházban, és belehalnak abba, hogy semmi bajuk.” /Redd Foxx/Túravezetői képesítésem nincsen ugyan, de nagyon szeretek túrázni és a régi csapatunk, a DEOEC HIKING TEAM egyik megálmodója voltam. Örömmel tapasztaltuk, hogy nem vagyunk egyedül a természetjárás szeretetével, így fokozatosan sikerült “összetoboroznunk” a debreceni túrázókat. Szeretem a gyalogos és a kerékpáros túrákat egyaránt, de terveim között szerepel nagyobb tapasztalatot szerezni vízi sportokban is (kenu/kajak, vadvízi evezés). Érdekelnek a különböző kihívások, szívesen veszek részt teljesítménytúrákon szabadidőmben. Az elmúlt évben elkezdtem barátnőmmel a kéktúra útvonalának bejárását, eddig két szakaszt sikerült teljesíteni. Ezek mellett motoros túrákon is töröm a fejem, remélhetőleg a nem túl távoli jövőben sikerül megvalósítani belőlük párat.

Kedvenc magyar hegységem: Zempléni-hegység

Kedvenc külföldi hegységem: Bihar-hegység

Amire legbüszkébb vagyok: Téli Mátra XL teljesítése

Legnagyobb kerékpártúráim: Balatoni kör, Fertő-tavi kör

Kormány Zoltán
túravezető, equipment manager

Már gyerekkoromban is nagyon sok időt töltöttem a természetet járva gyalogosan vagy kerékpárral. Rendszeresen látogattam a lakóhelyem közelében lévő erdőket, tavakat és a Tisza-árteret figyelve a madarakat, a természetet.

Gyarmati Éva
bronzjelvényes túravezető

Van valami megfoghatatlan abban az érzésben, ami az erdőben sétálva járja át az embert. Számomra a túrázás nem csupán egy hétvégi program, hanem aktív pihenés, kreativitás és önismeret egyaránt. 5-6 éve járom már rendszeresen a természetet, teljesítmény túrákon és saját szervezésű túráinkon veszek részt, legyen az gyaloglás, biciklizés vagy evezés. Sok helyen és sok túrán vettünk már részt, de még sokkal több vár Ránk ezután. Terveim között szerepel még az országos Kéktúra bejárása, számos teljesítménytúra teljesítése, egy maratoni kör futása és a balatoni átúszás is.

Barabás Tímea
bronzjelvényes túravezető

Mottó: “Turista az, aki útrakél azért, mert foglalkozásának egyformasága, gondjainak sokasága közepett álmaiban feltűnik előtte egy olyan szebb világ, melyben zöldebb a fű, kékebb az ég, magasabbak a hegyek, szebbek vagy különösebbek a házak, barátságosabbak az emberek s aki ez álomkép eredetijét fáradtságtól vissza nem riadva keresi – s mert hiszen e földön élünk, talán soha meg nem találja, de azért jó kedvét el nem veszíti, hiszen örömét ez a keresés teszi.”

Barabás Dezső “Öcsi”
bronzjelvényes túravezető

Két éve vagyok túravezető. Amikor lehetőségem van akkor mindig megyek túrázni,hol gyalogosan,hol két keréken.

Mottó: “Legszebb öröm a csúcssöröm.”

Kiss Attila
ezüstjelvényes túravezető

Mottó: „Aki a szabad természetben bolyong, helyes úton jár”